Et smukt smil starter med smukke tænder

Der findes næsten ikke noget smukkere end et hvidt, naturligt smil. Det kan dog være en smule svært at finde ud af, hvad man helt præcist skal gøre for at holde sine tænder hvide. Der findes en masse tips og tricks til hvidere tænder, men ikke alle er lige gavnlige – nogle af dem kan endda gøre direkte skade på dine tænder. Det kan altså betale sig at være omhyggelig og påpasselig med, hvad man gør for et hvidere smil. Derfor er der samlet tre tips til, hvordan du på naturlig vis kan vedligeholde sunde, hvide tænder.

#1 – Plej dine tænder

Når det kommer til sunde tænder, er grundig tandpleje det absolut vigtigste. For at opretholde en god mundhygiejne, er det nødvendigt at børste tænder 2-3 gange om dagen, gerne lige efter dine måltider. Som et led i god mundhygiejne, bør du også bruge tandtråd ca. 3-4 gange i ugen. Tandtråd hjælper med at rense de steder, som tandbørsten ikke kan nå.

#2 – Besøg tandlægen jævnligt

Ud over at børste tænder hyppigt og grunddigt, må det absolut bedste råd være at besøge tandlægen ofte. Her kan du få flere blegende behandlinger, ligesom du kan få personlig rådgivning og ansvisninger om, hvor du bør være ekstra opmærksom. Hvis du er på udkig efter en tandlæge i København, kan Tandlægerne ved Nørreport anbefales. I modsætning til mange andre klinikker, har de indrettet deres lokaler i en farverig og hjemlig stil for at skabe hyggelige rammer om patienterne. Indretningen kan have en afslappende effekt på de af os, der er nervøse og bange for at gå til tandlægen.

#3 – Undgå visse føde- og drikkevarer

Visse føde- og drikkevarer vil med stor sandsynlighed bidrage til misfarvning af tænderne. Det gælder blandt andet kaffe, sodavand, rødvin, lakrids og karry. Derfor kan du med fordel undgå at spise og drikke disse. Hvis du ikke kan undvære enkelte af dem, kan du skylle munden umiddelbart efter, så stofferne ikke sidder på tænderne.