Derfor skal du dyrke yoga

Alle ved, at det er sundt at dyrke motion, at bevæge sig og få pulsen op. Det er dog langt fra alle der er klar over, hvor godt yoga egentlig er. Der er nemlig fejlagtigt mange der forbinder det med noget, hvor man ligger på et gulv og strækker ud. Selvom dette er en del af det, så er yoga meget mere end det, og der er rigtig mange gode grunde til at komme i gang.

En af de helt åbenlyse fordele er, at når man først har styr på det, er det noget, der nemt kan dyrkes hjemme. Det kræver ikke meget mere end noget behageligt tøj og en yogamåtte (kan købes her) og et par kvadratmeter, så kan man være i gang. Det er dog en god ide at modtage noget undervisning inden, så man har styr på øvelserne.

Her får du tre rigtig gode grunde til at begynde at dyrke yoga, hvis du da ikke allerede er i gang.

Du bliver mere smidig og får stærkere muskler

Yoga er ikke det samme som styrketræning, men det betyder ikke at du ikke bliver stærkere. Når du bruger og strækker musklerne opbygges de og bliver stærkere. Samtidig bliver du også mere smidig, og du vil opleve at du får en bedre og mere rank holdning, hvilket naturligvis er godt for din generelle sundhed.

Du får styr på din vejrtrækning

Din vejrtrækning og dit åndedræt er vigtigere end du tror. Den korrekte vejrtrækning giver dig mere energi, så jo bedre du lærer at trække vejret på den rigtige måde, jo bedre vil du kunne performe, også i andre henseender.

Du træner alle muskler

Modsat almindelig styrketræning, så er yoga langt mere komplet. Når du dyrker yoga træner du mere eller mindre alle muskler, og derfor er det meget effektivt. Du styrker altså ikke kun ben, arme, bryst eller lignende. I stedet træner du hele kroppen, hvilket giver en øget samlet styrke.