Luftfugtigheden påvirker huden

freestocks-org-141810

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Er du træt af tørre og røde øjne, irriteret hud, snottet næse og et tilstoppet ansigt? Og vidste du, at indeklimaet i dit hjem påvirker, hvordan du har det? Måske er det dit hjem, som står i vejen for den ydre skønhed, du altid har drømt om.

Luftfugtigheden betyder alt

Dit indeklima påvirker din hud. Ofte så er hjemmet fint afbalanceret i forhold til luftfugtigheden, men du har flere forskellige variabler, som påvirker indeklimaet mod det mere tørre og skadelige. Her er gulvtæppet den helt store synder. Gulvtæppet optager virkelig meget af den fugt som hænger i luften, og den suger nærmest fugtighed ud af luften. Løsningen ligger lige for. Skræl gulvtæppet af, og ofte finder man det fineste trægulv herunder. Det trægulv er så lakbehandlet og fyld med fnuller, men det kan hurtigt ordnes med en gulvafslibning og så bliver dit hjem lige så lækker som din hud.

Pas på flyturen

Der er to ting, som virkelig udtørrer huden. Man forestiller sig jo, at varmt vejr – som for eksempel kan opleves på rejser sydpå – er drøje mod huden og udtørrer den. Men nej, her er kroppen så smart, at den udligner sig selv ved at svede. Og selvom sved ikke lyder særligt hygiejnisk, så er det rigtig godt for huden. Sved transporterer både væske og fedt til huden, og du kender også godt den naturlige glød der opleves efter motionering – huden har aldrig været bedre end der.

Nej, det værste vejr for huden findes i luften og på løjpen. Den aircondition som kører på fly trækker fugtigheden ud af luften, og en oversøisk tur til f.eks New York kan være den rene død for din hud. Den anden store synder findes på skituren, for selvom du sveder, når du flyver ned at løjperne, så fryser og fordamper væsken straks det forlader kroppen.

By marts 17, 2017.    Sundhed