Sådan spotter du falsk argan olie vs en ægte argan olie

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Argan olie er gået hen og blevet utroligt populært da det har så mange virkemidler, og kan bruges imod mange forskellige ting. Derfor er der utrolig mange, som er begyndt at forhandle argan olier, både billige og dyre, blandingsprodukter eller ej. De falske argan olier kan typisk være meget farlige i og med, at der kan være tilsat en masse tilsætningsstoffer, som langt fra vil give samme effekt som en 100% ren argan olie. I nogle tilfælde kan blandingsprodukter endda være skadelige, hvis de anvendes til de forkerte ting, herunder eksem eller psoriasis.

Du kan bl.a. bruge argan olie til følgende ting:

  • Argan olie til at genopbygge ødelagte hårstrå, spidser og et mere fyldigt hår.
  • Argan olie til at give din hud mere smidighed, blødhed og mere resistens overfor dagligdagens vejr.
  • Argan olie imod skæl, tør hud og eksem-
  • Argan olie som make up fjerner.

Det er vigtigt at du kigger efter ingrediens listen på en olie, hvor de påstår det er en argan olie. Grunden til at der findes så mange dårlige argan olier, er at argan olie kun kan udvindes i marokko, og det skal gøres manuelt, da de ikke har samme maskiner, som vi har i europa. Derfor er det en dyr og besværlig process, og der findes ikke ligefrem ”billige argan olier”. Der skal bagpå argan oliens etikette stå ”Argania Spinosa Kernel Oil” og ikke mere. Hvis der står noget helt andet eller tredje kan du lige så godt glemme alt om, at tage produktet i brug.

Du kan på flasken, hvori argan olien er pakket ind i, hurtigt se om det er en dyr eller billig olie. De rigtig dyre argan olier til over 200 dkk pr 100 ml. Er typisk lavet i en meget mørk flaske. Dog findes der også nogle billigere flasker, som er gennemsigtige og lavet i et plastik hvor lyset ikke kan slippe igennem. Her vil du klart og tydeligt kunne se på olien om den har en gylden farve, hvilket er den farve en ren argan olie skal have. Disse flasker vil typisk koste 110-120 dkk pr 100 ml. Hvis du ser flasker til 50 kroner pr stk. Vil det være et blandingsprodukt, og reelt intet have noget med argan olie at gøre. Hvis både producent og importør skal have mad på bordet, kan det slet ikke lade sig gøre at sælge en argan olie til den pris, med mindre de  arbejder gratis.

Du kan også på lugten af olien, finde ud af om det er en falsk eller ægte argan olie. Falske argan olier vil typisk have en utrolig ildelugtende lugt, og disse kan du lige så godt undgå. En meget kraftig lugt vil betyde at argan mandlen har været igennem maven på et dyr inden den er blevet presset, og derfor mistet noget af sin holdbarhed og gode virkemidler. Selve lugten på en ægte og 100% økologisk argan olie skal være meget naturlig og skal hverken lugte af blomster eller anden parfume. Dog er nogle argan olier tilsat et parfume middel, da nogle hellere vil have en anden duft. Dette varierer fra person til person.

Argan olie vil grundet dets mange essentielle fedtsyrer og vitamin E kunne give dig nogle utroligt gode resultater. Der findes mange success historier på internettet, hvor folk har brugt argan olien i forbindelser med nogle lidelser, som enten har været meget overraskende eller mindre overraskende, som ved brugen af olie imod skæl, til tør hud og andre normale hud/hår tilstande. Dog kan vi allerede nu love dig, at hvis du tager en olie i brug, vil du med sikkerhed kunne mærke resultater. Det er ikke sikkert at den kan kurere en kraftig psoriasis. Men den vil med sikkerhed kunne dæmpe den markant!

By februar 21, 2016.    Uncategorized