Søvn er det bedste skønhedstip

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes hunderede, tusinder ja måske millioner af skønhedstip. Det er alt fra hvilken form for olie du skal bruge i håret, hvilken creme du skal bruge for at holde dig ung, hvordan grøn te er godt for dig, og hvorfor ingefær bør bruges i meget mere mad, end vi gør. Der er dog et tip, der overtrumfer dem alle, og det er betydningen af en god nats søvn.

Når vi er små babyer og små børn har vi brug for at sove i mere end halvdelen af tiden, og spædbørn sover endnu længere og er ofte kun vågne 5-6 timer om i døgnet. Det er vigtigt for et barns sundhed at få masser af søvn, ikke mindst så kroppen kan udvikle sig, som den skal.

Som vokse har vi naturligvis ikke brug for samme mængde søvn, og der er nok ikke mange med en familie, der får lov til at sove 12 timer om natten, og det er da heller ikke nødvendigt, men en god nats søvn er utrolig vigtig for vores sundhed og dermed også for vores skønhed. Det er om natten at kroppen restituere og kommer sig oven på en lang dag, og det samme gælder vores hår og hud. Får de (og vi) ikke ro om natten, udsættes vi for stress fra naturens hånd.

At sove en god nats søvn, er derfor helt essentielt, hvis vi vil se godt ud hele døgnet. Du kender det også allerede selv, at det er en verden til forskel på hvordan du ser ud når du vågner, om du har sovet trygt og godt i 8 timer og er vågnet udhvilet eller revet ud af din søvn efter 4-5 timer – bare et hurtig kig i spejlet vil underbygge dette.

Sådan får du den perfekte søvn

Der er flere grundlæggende ting, der skal til, for at du kan få en god nats søvn. For det første skal du have en god seng, der ikke er for blød eller hård. Du skal have en dyne der er ikke er for varm eller kold, hvilket burde være ting der sagde sig selv for de fleste.

For det andet/tredje skal du sørge for at der er en god kølig temperatur i det rum, hvor du sover, og så skal der være helt mørk og ikke bare dunkelt. Hvis du ikke allerede har mørklægningsgardiner, så er det bare med at komme ud i nærmeste forhandler du kan også købe dem her. Mørket betyder naturligvis også, at du skal slukke dit fjernsyn, hvis du har sådan et i dit soveværelse.

Derudover skal du lade være med at drikke en kop aftenkaffe. Det er meget muligt, at du er en af dem, der sagtens kan falde i søvn, selvom du har fået kaffe, men det betyder ikke, at din krop ikke har koffeinen i sig, og du sover derfor mere uroligt.

Drop aftensnacken. Mad efter aftensmaden er af flere grunde en dårlig ide, ikke kun på grund af kalorier, da det sjældent er det sunde der indtages om aftenen, men også da kroppen skal bruge energi på at forbrænde og derfor kommer til at sove mere uroligt.

By marts 20, 2016.    Uncategorized