Spis rigeligt med kød – og tab dig!

kød-slankekur

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom vores faste læserskare herinde nok ikke er mænd, så følger her et lille tip omkring slankekuren for en rigtig mand; proteinkuren. Den handler om at spise masser af kød og skære alle de unødvendige kulhydrater fra; brød, pasta, ris osv. Proteinkuren har sin fordel, da de er utroligt effekt, idét kroppen forbrænder mere, når den omsætter proteiner fremfor kulhydrater. Proteiner er desuden med til at bevare muskelmassen, og musklerne er med til at holde forbrændingen oppe – her er altså tale om en win-win-situation. Derfor er proteinkuren også utroligt populær blandt trænede mænd, da muskelmassen opretholdes.

Der er dog også en mindre positiv side ved at skære kulhydraterne fra sin kost. For selvom det kan virke overflødigt at spise kulhydrater, når kuren er så effektiv, som den er, så har kulhydrater også en positiv indvirkning på kroppen. Den har nemlig brug for kulhydraterne i kosten for at udnytte den mest optimalt – især hvad angår fedt og proteiner. Det handler bare om at spise de rigtige kulhydrater – og en kur, der indeholder kulhydrater, vil faktisk være sundere for dig. Og ikke mindst lige så effektiv.

 

Det handler om at indtage de gode kulhydrater

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvilke kulhydrater, du spiser. Der findes tre forskellige: monosakkariderdisakkarider og polysakkarider.

Monosakkarider er den form for kulhydrater, der er mest usunde. De findes i sukker, slik og hvidt brød. Det er dem, der bliver kaldt for de tomme kulhydrater, og dem skal man undgå, hvis man gerne vil tabe sig. De giver desuden ingen energi, og de får dit blodsukker til at svinge meget.

Disakkarider er den næstmest usunde af de tre typer kulhydrater. Dem bør man også holde sig fra, hvis man gerne vil tabe sig. Det er denne form for disakkarider, der findes i eksempelvis ris og pasta.

Polysakkarider – det er denne vej, du skal gå, hvis du vil tabe dig på en fornuftig måde. Denne form for kulhydrater findes i eksempelvis bønner og linser. I disse produkter er der nemlig en masse gode kvaliteter, der gør, at de er gode at spise, når du er på kur, fordi de er svære for kroppen at nedbryde, og derved vil forbrændingen stige i al den tid, kroppen forsøger at nedbryde den.

 

Spis mest kød – supplér med linser og bønner

Hvis du spiser linser og bønner sammen med dine grøntsager og dit kød, så er det faktisk tilladt at spise så store – og så mange – måltider på én dag, som man har lyst til. Det forudsætter dog, at alle måltiderne består af linser, bønner, grøntsager samt kød. Og gerne masser af kød. Du kan få kød leveret direkte til døren, hvis du bestiller det over nettet, hvilket i mange tilfælde kan gøre det lettere, når hovedbestanddelen af ens måltider består af kød.

En anden bonus ved denne kur er, at det er tilladt at snyde én gang om ugen. Det betyder, at man kan vælge én dag, hvor det er tilladt at spise andet end linser, bønner, kød og grøntsager. Faktisk må man spise og drikke præcis, hvad man vil. Det er der mange, der foretrækker – især unge mennesker. Så bliver man nemlig ikke snydt for en tur i byen med vennerne eller en tur i biffen med sin kæreste. Det er desuden med til at holde motivationen oppe, at man har en ugentlig ‘cheat day’.

God fornøjelse med din slankekur – det skal nok lykkes!

By august 10, 2016.    Slankekur, Sundhed